Moderný interiér dosiahneme výberom vhodných dverí


Z pohľadu moderného prevedenia dnešných interiérov vravíme skôr o veľkých a prehľadných priestoroch. Pritom rozloha miestností nehrá takú zásadnú rolu, ako by sme si možno mysleli. Dôležité je skôr premyslené rozloženie nábytku, šetrenie priestorom, ale aj optické zväčšovanie miestností, pričom požadované vlastnosti dokáže poskytnúť doplnok, ako napríklad sklenene dvere. Tieto sú minimálne charakteristickým či ukážkovým bodom, od ktorého môžeme začať, nakoľko predstavuje jeden kus nábytku, ktorý dopraje požadovaný efekt hneď v niekoľkých zásadných bodov. O to viac v prípade, ak zvolíme variant sklenených dverí s posuvným otváraním.
schody do obýváku
Každopádne svoju úlohu to zohráva materiál, v našom prípade hlavne sklo, ktoré pôsobí síce nenútene, zato veľmi elegantne a je charakteristickým prvkom moderného bývania, nevraviac o tvrdeniach, že sklo opticky zväčšuje priestory a robí ich kvalitne osvetlenými. Pomocou sympatickej voľby dverí zo skla takisto môžeme očakávať, že priestory budú príjemne odvzdušnené a budú dýchať určitou slobodou a priestorom. Navyše ide o ideálnu voľbu do miestností, v ktorých je nedostatok okien a tým pádom tu chýba svetlo a iné potrebné vlastnosti, aké nám dodá len okno či variant sklenených dverí.
pootevřené dveře
· Vyššie opísané vlastnosti spolu s dostatočným priestorom a istou voľnosťou pri každodennom pohybe týmito miestnosťami je možné dosiahnuť už i len týmto základom, a teda výberom dverí vhodných parametrov, ako napríklad spomenutých, čiže celosklenených.
V tomto smere sa ale určite hodí vyvrátiť možné obavy ľudí, ktorí sa so skleneným stavebným materiálom eštelen zoznamujú, respektíve si možno vybavia, že sklo je krehký materiál, ľahko sa rozbije a tým vznikajú i isté obavy zo zranenia. No žiaden strach!
podsvícení stropu
· V prípade výroby celosklenných dverí vravíme o tzv. kalenom skle alebo tvrdenom, ktoré je oproti bežnému upravené, aby bolo až niekoľkonásobne odolnejšie voči nárazom a v praxi to jednoducho vyzerá tak, že dotyčné dvere rozbiť by si žiadalo riadnu námahu, pri bežnom používaní sú tak prakticky nerozbitné.